Građevina

Elektrocentar Petek

Sektor građenja profilirao se u samostalan sektor za izvođenje složenih projekata visoko i niskogradnje. Sam sektor nastao je kao služba u sektoru elektrotehnike i energetike, te je u svojim začecima bio zamišljen kao popratna građevinska služba prilikom izvođenja elektroenergetskih poslova.

Međutim, okupljanjem kvalitetnih kadrova, što inženjerskog, a što izravnog radnog kadra, te nabavkom građevinske opreme i mehanizacije, služba građenja počinje samostalno preuzimati poslove.
S povećanim opsegom posla, služba građenja je izdvojena u samostalni sektor 2011. godine.

Nakon toga sektor je iz godine u godinu neprestano rastao, kako prihodom, tako i zahtjevnošću ugovorenih poslova.
Kako bi se rast kvalitetno pratio, rastao je i broj kvalificiranog kadra, prije svega inženjerskog, te danas slobodno možemo reći kako imamo kadar dorastao i najsloženijim projektima, što dokazuje vođenje i izgradnja velikih investicijskih projekata na energetskim postrojenjima (geotermalne elektrane, bio elektrane, postrojenja za sušenje drva, postrojenja za manipulaciju naftom i dr.),
te izgradnja reciklažnih dvorišta, hotela, sportskih objekata itd. itd., a smjer u kojem sektor ide jest izvođenje radova i na još većim industrijskim i inim građevinama.

Veličina, složenost i zahtjevnost ugovorenih poslova je dovela do potrebe za ugovaranjem većeg broja podizvođača, što je rezultiralo da se sektor građenja profilira i verzira i u vođenju projekata, odnosno inženjeringu.

WordPress Theme